top of page
  • Éva

Blog #8

Negyedik levél


Az aranyfürt

„Kedves Gyermek!

Megkaptuk a 3. almát, nagyon hálásak vagyunk a munkádért, rengeteget segítesz nekünk. Egyre izgatottabbak vagyunk attól, hogy már csak 4 almára várunk, és újra béke költözik közénk. Nagyon büszkék vagyunk a kitartásodra, és arra, hogy ilyen bátran vállalod a feladatokat! Köszönjük neked, hogy ilyen jó vagy hozzánk!

Most, hogy ilyen gyorsan haladsz, megengeded nekem, hogy elmondjam, hogyan folytatódik a történet? Örömmel veszem, ha te hallod mindezt, mert a legjobb helyre mennek a segítségkérések. Köszönöm, hogy meghallgatsz!

A következő este, amikor elrepültem holló képemben Árgyélust megkeresni, nem egyedül mentem. Jöttek velem holló társaim is. Szerettük volna együtt megnyugtatni őt, hogy most már minden rendben lesz, és elmondani neki, hogy benned a legügyesebb segítőnket találtuk meg, és most már megnyugodhat. Édesapja, a király nem fog már sokáig szomorkodni, mert nemsokára minden alma a helyére kerül. Azonban ahogy ült Árgyélus a fánál, ma még szomorúbb volt, mint tegnap. Mellé ültem, holló társaim énekeltek nekünk, szép lassan elaludtunk, és egyszer csak hangos madárricsajra ébredtünk. Azonnal felriadtunk, és megértettük, miért sírnak szomorúan a holló társaim. Lányképemben aranyhajam, mint a tenger hullik rám, és véd mindentől, ami fájdalmas. Most viszont sajnos arra ébredtem, hogy hiányzik egy aranyfürtöm. Ez csak úgy történhetett, hogy a banya eljött, és levágta azt, egyedül ő képes erre. Tudtam, hogy Árgyélus így már nem fog tudni felismerni, és mérhetetlen zokogásba törtem ki az átok miatt. Árgyélus még mindig aludt. Holló társaim azért, hogy segítsenek, elmentek ismét a bölcsekhez, megtudni, most mit lehet tenni. A bölcsek azt mondták, van egy gyűrű, ami a 4. almában van elrejtve. Ha azt megszerzem, akkor legalább ezt oda tudom adni Árgyélusnak, és így fel fog tudni ismerni engem bárhol, ha találkozunk valaha még. Holló társaim hívták állatbarátaink seregét, akik azonnal rohantak és segítségüket ajánlották fel. A bölcsek azt mondták, ha az állatok is varázsolnak háromszor, akkor a gyűrűvel együtt a 4. alma is a miénk lesz. A varázslat, ami eltörli a ködöt Árgyélus szeméről így hangzik:

„Álljak madár képemben egyenesen!

Álljon mellém a medve!

Álljon a medve mellé a malac!

Álljon a malac mellé a ló!

Álljon a ló mellé a kutya!”

Amikor becsukod a szemed, és nagyon fontos, hogy tényleg csukva tartsd, akkor anya/anya elmondja helyetted a varázslatot. Amikor elmondta, akkor helyet fogunk cserélni, és neked az lesz a feladatod, hogy mindannyiunkat tegyél vissza oda, ahol először láttál minket.

Emlékeztetlek, hogy mindenképp tudd, hová tegyél vissza minket, leírom újra:

Álljak madár képemben egyenesen!

Álljon mellém a medve!

Álljon a medve mellé a malac!

Álljon a malac mellé a ló!

Álljon a ló mellé a kutya!

Anya/apa varázslata pedig ez lesz, figyelj rá nagyon és türelmesen!

"Szívem bánatosan sajog,

belső fényem örökké ragyog!

Zörgesd meg kapuidat Menny!

Gyűrűt almámba teremts!"

Ha apa/anya elmondta a varázsigét, akkor kinyithatod a szemed, és már összekeveredve látsz minket. Egyedül próbálj meg minket visszatenni oda, ahol először láttál, de segítséget is szabad kérned a szüleidtől, ha elakadnál a feladatban! Ha háromszor sikerült megismételni a feladatot csukott szemmel, varázslattal, visszatéve az állatokat, akkor érkezik a 4. alma hozzánk és hozzád is. Nekem itt lesz benne a gyűrű, amit Árgyélus Királyfi ujjára húzok, hogy bárhol felismerjen majd, ha ismét találkozunk. Ahogy az ujjára teszem a gyűrűt, elválunk egymástól, és egy ideig nem láthatjuk egymást. Ez mélységesen elszomorít, de tudom, hogy teveled megtalálom őt, mélyen hiszek benned!

Tudom, hogy most is sikerrel jársz, és várom, hogy mihamarabb halljunk egymásról!

Szeretettel ölel:

Tündérszép Ilona"




További leírást a módszertani füzetben találsz!

13 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Blog #7

Blog #6

Blog #5

Árgyélusfa

bottom of page