top of page
  • Éva

Blog #5

Első levél


Megismerkedünk Árgyélussal


"Kedves Gyermek!

Mi, Tündérország lakói, örömmel hallottuk, hogy vállaltad az óriási feladatot, hogy segítesz nekünk megkeresni a fánk aranyalmáit. Összesen 7 almát veszített el, és ha mind a 7-et megtalálod, akkor én is el tudok indulni megkeresni Árgyélus Királyfit. Remélem, hogy minden segítséget megadtunk Neked a nehéz útra, igyekeztünk nagyon! Bárhol elakadsz, kérd anya/apa segítségét, tudni fogják, mit tegyenek!

Köszönjük, hogy segítesz, nélküled nem találnánk meg az almákat.

Elmondom akkor, mi történt, és azt is, hogyan tudsz nekünk segíteni.

Az Almafánk minden éjjel virágba borul, reggelre pedig aranyalmát terem. Ahogy már mondtam korábban, egyik éjjel kisétált a király, de szomorúan látta, hogy az almafa nem termett egy almát sem. Megkérte fiait, este álljanak az almafa mellé, vigyázzanak rá, mert biztosan elfáradt, és gondoskodásra van szüksége, azért nem terem. Két fia megpróbált vigyázni a fára, de sajnos elaludtak éjjel, nem tudták megmondani, miért nem lesz a reggelre a virágból alma. A király legkisebb kisfia, Árgyélus Királyfi azt mondta: "Édesapám, én egész éjjel vigyázni fogok erre a fára, hagy menjek most én!" A király nehéz szívvel engedte legkisebb kisfiát erre a nagy feladatra, mert még olyan kicsi és gyenge, de a bátorsága mindenkinél nagyobb volt mindig is. Ezért hát megengedte Árgyélusnak, hogy oda üljön a fa mellé, és várjon, hogy mi történik. Árgyélus a fa mellett álmosodni kezdett, sehogy sem tudta nyitva tartani a szemét, elaludt. Meseerdő közepén három állat (2 sün és 1 nyúl) meghallotta, hogy Árgyélus elaludt a fa mellett. Úgy döntöttek, szeretnének neki segíteni ébren maradni. Van náluk egy csomag dohány, ami ébren tudná őt tartani, és szeretnék elvinni ezt Árgyélusnak. Sajnos azonban a Vén Banya folyamatosan elvarázsolja őket. A nyúlból sün lesz, a sünből nyúl, és ebben a nagy kavarodásban nem tudnak elindulni. Ezt a gonosz varázslatot kellene neked megszüntetni egy jó varázslattal.

Ha háromszor visszaváltoztatod az állatokat, akkor a gonosz varázslat megszűnik, az almák közül egy visszakerül így a fára, ez lesz az 1. alma a fán, és a három állat el tudja vinni a dohányt Árgyélusnak, amivel ébren tud maradni.

Ehhez a varázslathoz kapsz egy varázsigét is, amit anya/apa el fog neked mondani:


“Soraimban Árgyélus, a királyfi,

kinek álmot hoz szemére az éjjel.

Állataim serege a reményt kelti,

világunk így talán nem vész el.”

Anya/apa segítségedre lesz a varázslat megszüntetésében. Figyelj rájuk, mit kérnek tőled!

Sok sikert! Tudom, hogy ügyes leszel, és hálásan köszönöm a segítséged!

Nemsokára elküldöm neked a 2. alma megszerzésének módját! Figyeld az ágyadat, mikor érkezik meg a levél!

Szeretettel ölel:

Tündérszép Ilona”


(A szülői mellékletet a Módszertani füzetben találod hozzá)


21 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Blog #8

Blog #7

Blog #6

Árgyélusfa

bottom of page