top of page
  • Éva

Blog #6

Második levél


Te, kedves szülő leszel a gyermeked legnagyobb segítsége ebben a helyzetben, ahogy mindig is vagy. Elhelyezed a második levelet az ágyán, és vársz. Remélhetőleg megtalálja. Ha nem, akkor ugyanolyan szelíden tereld őt a megtalálás felé, ahogy korábban is tetted az első levélnél.



„Kedves Gyermek!

Köszönjük, hogy segítettél Árgyélusnak, mert így ébren tudott maradni a fa mellett. Nélküled nem sikerült volna. Elmesélem, hogy történt, és azt is, hogyan tudsz nekünk segíteni újból.

Miután az állatok megtörték a gonosz varázslatot, és eltudták vinni dohányt Árgyélusnak, ő egész éjjel rágicsálta azt, és így ébren maradt. Hajnal közeledtével a fa virágai almává változtak, és a hajnali napsugár simogatta aranyló fényüket. Árgyélus türelmesen és kitartóan figyelte az eget és a földet, és mielőtt még a nap teljesen felkelt volna, egyszer csak azt látta, hogy a fához egy csapat állat sereglik. Medve, ló, malac, sün és holló. A holló én voltam, majd emberlánnyá változtam. Lányképemben a fát látva nagyon erős vágy fogott el, hogy vegyek róla egy almát. Megkértem az állatokat, álljanak egymás hátára, és vegyenek le nekem egy gyümölcsöt. Az állatok pedig segítettek, és egymást hátára álltak. Először a medve, majd a ló, utána malac és végül a sün. Amikor viszont levette a sün az almát, rettenetes baj történt. Az összes alma lepotyogott egyesével a fáról, és aranyló reggeli harmattá változtak. A kezemben lévő alma is arannyá vált, és elszállt a reggeli napsugárhoz csillogni. Nagy szomorúság öntötte el a szívemet. Szerettem volna visszacsinálni mindent, de nem tudtam. Holló társaim elrepültek Tündérország bölcseihez megtudni, mit lehet most tenni és azt mondták, úgy tudjuk megtörni az újabb varázslatot, ha az állatok 3-szor ugyanabban a sorrendben, mint korábban, újra felmásznak egymás hátára. Ha ez megtörtént, akkor a fa visszakapja az 2. almáját. A varázsige ehhez ez a varázslathoz a következő lesz:

“Szívem fájdalmas bűntől sajog,

a fához érve darabokra tör,

nyugalomra talál lelkem,

mikor állataim segítségre ébredek föl.”

Megkérhetlek arra, hogy segíts az állatoknak ebben?

A sorrendet elküldöm, segítségnek:

1. Medve

2. Ló

3. Malac

4. Sün

Köszönöm, hogy segítesz!

Szeretettel ölel:

Tündérszép Ilona"


9 megtekintés0 hozzászólás

Árgyélusfa

bottom of page